Joe Biden: „Liderul Statului Islamic s-a aruncat în aer, într-un ultim gest de laşitate”

236
Joe Biden: „Liderul Statului Islamic s-a aruncat în aer, într-un ultim gest de laşitate” - joe-1643989024.jpg

Articole recomandate

Liderul grupului Stat Islamic (SI), Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, care a murit în timpul unei operaţiuni americane în Siria, s-a aruncat în aer, „într-un ultim gest disperat de laşitate”, a declarat preşedintele american Joe Biden, care a afirmat că a preferat o operaţiune de comando pentru a reduce la minimum numărul de victime civile, relatează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

„Într-un ultim gest disperat de laşitate şi fără consideraţie pentru viaţa propriei familii sau a altor persoane din imobil, el a ales să arunce în aer nu numai centura de explozibili, ci întregul etaj, decât să fie tras la răspundere pentru crimele pe care le-a comis, luând cu el mai mulţi membri ai familiei sale, cum a făcut-o şi predecesorul său”, a spus Joe Biden, în cursul unei scurte declaraţii televizate de la Casa Albă.

Preşedintele american a dat asigurări că forţele americane „au eliminat o ameninţare teroristă majoră” prin acest raid de comando.


Forţele speciale americane au ajuns cu un elicopter, joi, înainte de răsăritul soarelui, într-o regiune din nord-vestul Siriei, după care au lansat asaltul asupra lui Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi. Acesta a detonat explozibilii care l-au ucis atât pe el, cât şi membri ai familiei sale, printre care femei şi copii, a declarat mai devreme un responsabil al Casei Albe.

Este cea mai importantă operaţiune a forţelor americane în Siria de la moartea, într-un raid similar din octombrie 2019, a lui Abu Bakr al-Baghdadi, precedentul lider al SI, care s-a aruncat şi el în aer. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3862 secunde