Joe Biden și Boris Johnson au vorbit 40 de minute la telefon despre criza din Ucraina

203
Joe Biden și Boris Johnson au vorbit 40 de minute la telefon despre criza din Ucraina - bidenjohnson-1644940645.jpg

Articole de la același autor

Președintele american Joe Biden și premierul Marii Britanii, Boris Johnson, au vorbit la telefon, marţi, și au ajuns la concluzia că nu s-au pierdut toate speranțele pentru o soluție diplomatică la criza ucraineană, deși au avertizat că situația rămâne fragilă, relatează BBC.

După convorbirea lor telefonică ce a durat 40 de minute, Joe Biden și Boris Johnson consideră că un acord pe cale diplomatică este încă posibil, în ciuda multiplelor avertismente legate de o acțiune militară iminentă a Rusiei. Potrivit unui comunicat al Downing Street, cei doi lideri au spus că a rămas o oportunitate crucială pentru diplomație.

„Premierul și președintele Biden s-au informat reciproc despre discuțiile lor recente cu alți lideri mondiali”, se arată în comunicat.

„Ei au fost de acord că a rămas o fereastră crucială pentru diplomație și pentru ca Rusia să dea înapoi în demersurile sale de a amenința Ucraina. Liderii au subliniat că orice incursiune suplimentară în Ucraina ar duce la o criză prelungită pentru Rusia, cu daune de mare amploare atât pentru Rusia, cât și pentru lume”, se arată în comunicatul transmis de guvernul de la Londra.

Boris Johnson urmează să organizeze marți o reuniune a cabinetului de securitate (Cobra) pentru a discuta despre răspunsul pe care Regatul Unit trebuie să-l dea în această criză.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6642 secunde