Joe Biden: "Sunt semne clare că Putin ia în calcul utilizarea de arme chimice și biologice în Ucraina"

129
Joe Biden:
Preşedintele american Joe Biden a declarat că există „semne clare” că Rusia ia în considerare utilizarea de arme chimice şi biologice în Ucraina, avertizând că o astfel de decizie ar determina un răspuns occidental „sever”.


„Este cu spatele la zid”, a explicat Biden referitor la preşedintele rus Vladimir Putin, subliniind că Moscova a acuzat recent SUA că deţin arme chimice şi biologice în Europa. „Este pur şi simplu fals. Vă garantez”, a insistat el în cursul unei reuniuni cu şefii unor companii americane la Washington, relatează France Presse, potrivit Agerpres.

„Ei (ruşii) susţin de asemenea că Ucraina deţine arme chimice şi biologice. Acesta este un semn clar că el (Vladimir Putin) ia în calcul utilizarea acestor tipuri de arme”, a subliniat Joe Biden, la un eveniment al oamenilor de afaceri.

Preşedintele american a reiterat un avertisment lansat la începutul lunii după ce reprezentanţi ruşi au acuzat Ucraina că ar încerca să ascundă un presupus program de arme chimice susţinut de Washington.

„În prezent când Rusia şi-a emis falsele acuzaţii, iar China pare să aprobe această propagandă, trebuie să supraveghem orice posibilă recurgere a Rusiei la arme chimice şi biologice în Ucraina”, a avertizat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, pe Twitter.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6147 secunde