Joe Biden vrea să le dea americanilor 100 de dolari dacă se vaccinează

149
Joe Biden vrea să le dea americanilor 100 de dolari dacă se vaccinează - joebiden-1627648748.jpg

Articole de la același autor

Președintele SUA, Joe Biden, le-a cerut guvernelor locale să le dea câte 100 de dolari americanilor care se vaccinează împotriva COVID-19, relatează Reuters.

Totodată, acesta a anunțat noi reguli pentru angajații federali, care vor trebui fie să se vaccineze, fie să se testeze periodic.

Trezoreria Federală a transmis, într-un comunicat, că astfel de stimulente reprezintă o utilizare care poate fi permisă din cele 350 de miliarde de dolari din ajutorul acordat administrațiilor centrale la nivel de stat, local, teritorial și tribal, în cadrul Legii privind Planul de Salvare.

„Dacă astfel de stimulente ne ajută să învingem acest virus, cred că ar trebui să le folosim. Ceea ce se întâmplă acum în America este o pandemie a celor nevaccinați. Aproape toate cazurile, spitalizările și decesele cauzate de COVID-19 astăzi sunt la persoane nevaccinate. Știu că oamenii vorbesc despre libertate, dar am învățat de la școală și de la părinții mei că odată cu libertatea vine și responsabilitatea. Decizia dumneavoastră de a nu vă vaccina afectează pe altcineva. Persoanele nevaccinate răspândesc virusul”, a declarat președintele Joe Biden. Primarul din New York, Bill de Blasio, a anunțat că cine vrea să se vaccinează cu prima doză de vaccin anti-Covid-19 într-o locație administrată de primărie va primi 100 de dolari. Până se va ajunge la un nivel satisfăcător de imunizare a populației, autoritățile sanitare le cer din nou americanilor, inclusiv celor vaccinați, să poarte mască în spațiile închise. Decizia va fi însă a fiecărui stat în parte.

Conform CNN, Joe Biden va emite o ordonanţă prin care va emite reguli în instituţiile federale. Astfel, angajaţii instituţiilor federale vor fi îndemnaţi să se vaccineze anti-COVID-19 sau vor fi supuşi unor protocoale antiepidemice stricte, care vor include testarea cu regularitate şi purtarea măştilor de protecţie, au declarat oficiali citaţi de postul tv CNN. Oficiali de la Washington au dat asigurări, potrivit CNN, că vaccinarea funcţionarilor federali nu va deveni obligatorie, iar cei care vor refuza vaccinarea nu vor fi disponibilizaţi. Eforturile însă se lovesc de un zid de opinii anti-vaccin, alimentate de dezinformare și de diviziunile politice din țară.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3951 secunde