Discurs nonconformist la ONU

Johnson compară Brexit-ul cu soarta lui Prometeu și vorbește despre pericolele noilor tehnologii

110
Johnson compară Brexit-ul cu soarta lui Prometeu și vorbește despre pericolele noilor tehnologii - johnson-1569416098.jpg

Articole recomandate

Prim-ministrul britanic Boris Johnson i-a amuzat pe delegații la Adunarea Generală a ONU cu un discurs nonconformist, în care a comparat Brexit-ul cu soarta legendarului Prometeu, dar pe care l-a consacrat în principal pericolelor noilor tehnologii, care ar putea aduce "pui fără picioare" și orașe la fel de aseptice "precum o farmacie din Zurich", relatează agenția AFP, consultată de Agerpres.

"Ficatul său era ciugulit de un vultur", a spus Boris Johnson, un pasionat de mitologie, evocând imaginea păsării care vine neîncetat să-i devoreze ficatul lui Prometeu, titanul pedepsit de Zeus și înlănțuit pe un munte. "Și de fiecare dată când ficatul său creștea la loc, vulturul revenea și îl ciugulea din nou. Și aceasta se întâmpla la nesfârșit. Cam ca experiența Brexit-ului în Marea Britanie, dacă ar fi după cum vor unii dintre parlamentarii noștri", a continuat el.

La finalul unei zile dificile, în care decizia sa de a suspenda parlamentul a fost declarată ilegală de Curtea Supremă de la Londra, Boris Johnson și-a început, cu puțin înaintea orei 22:00 (02:00 GMT), o tiradă de 20 de minute în care a descris un viitor distopic provocat de progresele inteligenței artificiale.

Dând exemplul asistenților digitali ca Alexa, Johnson a lansat: "Alexa va simula că este la ordinele voastre, dar vă va supraveghea, va plescăi din limbă și va bate din picior".

În fața unei audiențe puțin numeroase, Johnson, un anticonformist notoriu, a provocat râsete și uimire vorbind despre orașe "pline de detectoare", alcătuind "un mediu urban la fel de aseptic ca o farmacie din Zurich".

"Nu știm cine va decide cum vor fi utilizate aceste date, dacă vom putea încredința acestor algoritmi viețile și speranțele noastre. Mașinile vor trebui să decidă, ele singure, dacă suntem eligibili pentru un credit imobiliar, o asigurare, o operație chirurgicală?", s-a întrebat el.

Boris Johnson s-a mai întrebat dacă biologia de sinteză ar putea "să aducă pui fără picioare terifianți în farfuriile noastre", insistând că tehnologiile emergente ar putea genera atât binele, cât și răul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3041 secunde