Jose Manuel Barroso a inaugurat, la Sofia, stația de metrou "UE"

303
Jose Manuel Barroso a inaugurat, la Sofia, stația de metrou
Președintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso a inaugurat, vineri, la Sofia o nouă linie de metrou finanțată din fonduri comunitare, una din stații, botezată "Uniunea Euro-peană", fiind deschisă după 30 de ani de la începerea lucrărilor de construcție, relatează AFP. 


Stația - botezată astfel în semn de mulțumire la adresa UE pentru că a acordat 157 de milioane de euro pentru cons-truirea celei de-a doua linii de metrou - a fost ridicată sub regimul comunist în 1981. Însă lucrările de construcție de la metroul din Sofia, începute în 1979, au fost deseori întrerupte, din lipsă de fonduri. 


Un prim tronson nu a început să funcționeze decât în 1998, iar prima linie completă între cele mai populate cartiere - Lulin (nord-vest) și Mladost (sud-est), nu a fost finalizată decât în 2009, datorită unui ajutor financiar din partea Japoniei. 


Construcția celei de-a doua linii, intrată vineri în funcțiune, a fost supervizată de compania franceză Systra, având o lungime de 10,6 kilometri și deservind 11 stații.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2891 secunde