Jose Manuel Barroso: România și Bulgaria nu vor intra în spațiul Schengen în 2014

93
Jose Manuel Barroso: România și Bulgaria nu vor intra în spațiul Schengen în 2014 - josemanuelbarosso-1384250957.jpg

Articole recomandate

România și Bulgaria nu vor intra în spațiul Schengen în 2014, a declarat președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, luni seara, pentru postul privat de televiziune din Franța LCI, potrivit Mediafax.ro.
"România și Bulgaria nu vor intra în spațiul Schengen în 2014 (...) sunt prea multe opuneri", a declarat președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso luni seara , la emisiunea Le Club LCI.
Într-un interviu acordat în septembrie postului public de radio din Bulgaria, Barroso afirma că România și Bulgaria îndeplinesc criteriile de intrare în Schengen și trebuie să primească o șansă de aderare cât mai curând.
"Bulgaria și România îndeplinesc criteriile pentru aderarea la Schengen și cred că va fi corect să li se acorde o șansă cât mai curând", declara el.
România și Bulgaria urmează ca, după o perioadă de tranziție de șapte ani de la aderarea la Uniunea Europeană (UE), să adere la Spațiul Schengen, înăuntrul căruia sunt eliminate controalele la frontieră între state membre.
Aderarea celor două state membre UE la Spațiul Schengen a fost respinsă în septembrie 2011, la solicitarea Finlandei și Olandei, care denunțau corupția și lipsa unor acțiuni concrete împotriva crimei organizate la București și, respectiv, Sofia.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4858 secunde