Josep Borrell cere oprirea escaladării militare din Siria și avertizează cu măsuri

191
Josep Borrell cere oprirea escaladării militare din Siria și avertizează cu măsuri - josep-1582896110.jpg
Este urgent ca escaladarea militar─â din jurul ora╚Öului Idlib din Siria s─â fie oprit─â, a declarat ╚Öeful diploma╚Ťiei europene, Josep Borrell, care a atras aten╚Ťia c─â Uniunea European─â va lua ├«n considerare "toate m─âsurile necesare" pentru a-╚Öi proteja interesele de securitate, relateaz─â DPA.

"Exist─â riscul de a aluneca ├«ntr-o confruntare militar─â interna╚Ťional─â deschis─â major─â", a scris Borrell pe Twitter, eviden╚Ťiind c─â se produce "o suferin╚Ť─â umanitar─â de nesuportat".

"UE face apel la toate p─âr╚Ťile pentru o detensionare rapid─â ╚Öi ├«╚Öi exprim─â regretul pentru toate pierderile de vie╚Ťi omene╚Öti. UE va lua ├«n considerare toate m─âsurile pentru a-╚Öi proteja interesele de securitate. Suntem ├«n contact cu to╚Ťi actorii relevan╚Ťi", a ad─âugat Borrell.

Evenimentele recente risc─â s─â declan╚Öeze un nou flux de migran╚Ťi spre Europa, noteaz─â DPA. Totu╚Öi, UE ca bloc nu are o prezen╚Ť─â militar─â ├«n regiune, iar m─âsurile luate p├ón─â acum, precum sanc╚Ťiunile, au avut un efect limitat, mai scrie agen╚Ťia citat─â. Comentează știrea

Nu exist─â comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5744 secunde