Julian Assange dă asigurări că "nu uită și nu iartă"

223
Julian Assange dă asigurări că

Articole recomandate

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a dat asigurări vineri că 'nu uită și nu iartă' faptul că a fost 'reținut timp de șapte ani fără inculpare' în ambasada Ecuadorului la Londra, un mesaj transmis pe Twitter după ce procurorii suedezi au anunțat că renunță la ancheta preliminară privind acuzațiile de viol formulate împotriva sa, punând astfel capăt unei saga judiciare de 7 ani, transmite Agerpres.ro.'Reținut timp de 7 ani fără inculpare în timp ce copiii mei creșteau și numele meu era calomniat. Nu iert și nu uit', a scris Assange, acum în vârstă de 45 de ani.

Decizia justiției suedeze anunțată vineri de a renunța la ancheta preliminară împotriva lui Assange reprezintă o victorie pentru australian, care a negat întotdeauna acuzațiile formulate împotriva sa în august 2010 de către o suedeză de 30 de ani.

Julian Assange este refugiat la sediul ambasadei Ecuadorului din Londra din 2012, în speranța că va scăpa de un mandat de arestare european emis de Suedia. El a denunțat o manevră cu scopul extrădării sale către SUA, unde riscă să fie urmărit în justiție pentru publicarea unor documente diplomatice confidențiale.

După anunțul de vineri de la Stockholm, poliția britanică a precizat că va fi "obligată" să-l aresteze pe Julian Assange dacă acesta va părăsi ambasada Ecuadorului din Londra.







Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5276 secunde