Jurnalista afgană care a luat interviu unui taliban a reuşit să plece din ţară

118
Jurnalista afgană care a luat interviu unui taliban a reuşit să plece din ţară - jurnalistaafgana-1630589150.jpg

Articole de la același autor

Jurnalista afgană care a luat primul interviu unui lider taliban, la două zile după căderea Kabulului, a plecat din țară. Beheshta Arghand este în prezent în Qatar, alături de familia ei. Într-un interviu, ea a spus că i-a fost foarte greu să plece din Afganistan, dar că nu putea să rămână. Ca femeie, talibanii nu ar fi acceptat-o, iar ca jurnalist, ar fi trebuit să spună doar ce dorea gruparea islamistă.

„Credeți că un jurnalist poate să rămână în Afganistan? Să stea cu familia în Afganistan? Nu aveam niciun viitor așa că nu puteam să stau în Afganistan. Cum să-mi fac treaba mai departe? Vreau să devin vocea poporului meu, nu vocea unui grup de oameni care mi-ar spune ce să zic”, a declarat Beheshta Arghand pentru CNN.

Ea a spus că este nefericită că a fost nevoită să plece și pentru că toți tinerii care au sperat într-un nou Afganistan se tem acum pentru viitorul țării. Jurnalista a subliniat că dacă lucrurile se vor schimba și dacă talibanii și-ar respecta promisiunile făcute privind respectarea drepturilor femeilor și a jurnaliștilor s-ar întoarce acasă.

„Dar acum, acolo, nu mai e nimic”, a subliniat ea. Jurnalista Beheshta Arghand este prima femeie care a luat un interviu în 17 august unui reprezentant al talibanilor.

Interviul a fost transmis în direct la o televiziune afgană. Beheshta Arghand a spus că discuția cu talibanul nu a fost un moment ușor pentru ea, dar a făcut acest lucru pentru femeile afgane. După câteva zile însă, ea a decis să părăsească Afganistanul de teama insurgenților. „La fel ca alte milioane de oameni, mă tem de talibani", a mai spus jurnalista. Beheshta Arghand are 24 de ani și a studiat jurnalismul la Universitatea din Kabul. A lucrat la mai multe agenții de știri și posturi de radio, iar la începutul lui 2021 s-a alăturat televiziunii afgane TOLONews.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2538 secunde