Kamala Harris îi cere Israelului să asigure un sistem judiciar independent

175
Kamala Harris îi cere Israelului să asigure un sistem judiciar independent - 1-1686121630.jpg

Articole de la același autor

Vicepreşedinta americană Kamala Harris a cerut Israelului încă o dată să garanteze independenţa sistemului său judiciar, după mai multe luni de manifestaţii împotriva proiectului de reformă a justiţiei dorit de guvernul condus de Benjamin Netanyahu, informează agenţia AFP.

Kamala Harris s-a pronunţat în timpul unei recepţii organizate la ambasada Israelului la Washington cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la proclamarea independenţei acestui stat.

„Sub egida preşedintelui Joe Biden şi a administraţiei noastre, America va continua să apere valorile care au fost fundamentul relaţiilor între SUA şi Israel, în special continuarea consolidării democraţiei noastre”, a declarat ea. „Valorile celor două ţări se bazează pe instituţii puternice, pe contraputeri şi, aş adăuga, pe un sistem judiciar independent”, a subliniat vicepreşedinta SUA.

Potrivit guvernului israelian, unul dintre cele mai de dreapta din istoria Israelului, reforma sistemului judiciar vizează între altele reechilibrarea puterilor prin limitarea prerogativelor Curţii Supreme, pe care executivul o consideră politizată, şi prin sporirea atribuţiilor parlamentului.

Însă opozanţii acestui proiect consideră că astfel se deschide calea către autoritarism în Israel. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7795 secunde