Keith Emerson a fost găsit mort în casă. Prima ipoteză este sinuciderea

123
Keith Emerson a fost găsit mort în casă. Prima ipoteză este sinuciderea - keithemerson-1457803636.jpg

Articole recomandate

La cei 71 de ai săi, clăparul de origine britanică Keith Emerson, membru al formației de rock progresiv Emerson, Lake & Palmer, a decedat. Nefericitul eveniment a avut loc vineri dimineață, în casa lui din California. Autoritățile au descoperit trupul inert și o plagă prin împușcare la nivelul capului. Prima ipoteză este sinuciderea, anunță Reuters, potrivit romanialibera.ro.

Corpul lui Emerson a fost găsit de poliția locală din Santa Monica, California, în casa sa, vineri, la primele ore ale dimineții. Polițiștii au declarat că ar fi vorba de o potențială sinucidere, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției din Santa Monica, sergentul Rudy Camarena.

Născut în 1944 în satul Todmorden din comitatul Yorkshire, Emerson a fost clăparul mai multor trupe ale anilor 1960, printre care și The Nice. El era cunoscut ca membru fondator al trupei Emerson, Lake & Palmer, un așa-numit "super grup", format în 1970, care reunea muzicieni rock cunoscuți.

"Keith a fost o persoană sensibilă a cărei dragoste față de muzică și pasiune pentru concertele în care cânta la pian vor rămâne fără pereche pentru mulți ani de acum încolo. El a fost un pionier și un inovator a cărui geniu muzical ne-a impresionat pe toți cei din lumea rockului, a muzicii clasice sau a jazzului", a declarat Palmer pe site-ul său.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1645 secunde