Kievul critică condiţiile Moscovei de reînnoire a acordului asupra exporturilor de cereale

95
Kievul critică condiţiile Moscovei de reînnoire a acordului asupra exporturilor de cereale - 1-1678779374.jpg

Articole de la același autor

Rusia a propus luni prelungirea acordului asupra exporturilor de cereale ucrainene, care expiră la 18 martie, cu doar 60 de zile, ofertă criticată de Kiev care vede astfel acordul iniţial pus sub semnul întrebării, relatează agenţia France Presse, consultată de Agerpres.

„Acordul asupra «Iniţiativei cerealiere din Marea Neagră» implică prelungirea cu cel puţin 120 de zile, poziţia Rusiei de a-l prelungi cu doar 60 de zile, prin urmare, contrazice documentul semnat de Turcia şi ONU”, a scris pe Twitter ministrul ucrainean al infrastructurii, Oleksandr Kubrakov, precizând că Ucraina aşteaptă poziţia oficială a Naţiunilor Unite şi Ankarei, ca „garanţi ai iniţiativei”.

El a reacţionat la anunţul făcut de viceministrul de externe rus Serghei Verşinin, după o zi de discuţii cu înalţi reprezentanţi ai ONU la Geneva, că Moscova „nu se opune unei noi prelungiri a «Iniţiativei din Marea Neagră» după expirarea celui de-al doilea mandat la 18 martie dar numai pentru 60 de zile”.

„Poziţia noastră viitoare va fi determinată de progresul tangibil în normalizarea exporturilor noastre agricole, nu în cuvinte, ci în fapte. Acestea includ plăţi bancare, logistică de transport, asigurări, «dezgheţarea» activităţilor financiare şi furnizarea de amoniac prin conducta Togliatti-Odesa”, a spus Verşinin.

Viceministrul rus de externe a subliniat că a purtat discuţii „deschise şi aprofundate” la Geneva cu însărcinatul ONU pentru afaceri umanitare Martin Griffiths şi cu secretarul general al Conferinţei ONU pentru Comerţ şi Dezvoltare (Unctad), Rebeca Grynspan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3238 secunde