Kievul le cere ucrainenilor să economisească electricitate

156
Kievul le cere ucrainenilor să economisească electricitate - kievul-1665919595.jpg

Articole de la același autor

Autorităţile ucrainene le-au cerut, sâmbătă, cetăţenilor să economisească electricitate, după ce o rachetă a lovit o centrală de alimentare de la periferia Kievului, relatează agenţia DPA, consultată de Agerpres.

„Vă rog să vă încărcaţi telefoanele mobile şi acumulatorii acum, înainte de venirea serii”, le-a transmis clienţilor său furnizorul de energie Ukrenerho, care le-a mai cerut oamenilor să îşi pregătească cina mai repede decât de obicei, pentru a reduce până la ora 23.00 volumul de electricitate consumat.

Compania a precizat că a făcut acest apel deoarece electricitatea va trebui deviată de pe liniile de înaltă tensiune pe linii mai puţin puternice şi că ar putea fi nevoie de opriri de urgenţă ale alimentării cu energie în cazul în care consumul ar creşte puternic.

„Teroriştii încearcă să ne distrugă staţiile electrice, deoarece vor să lase fără electricitate cât mai mulţi oameni în acelaşi timp”, a transmis compania Ukrenerho.

În contextul în care Rusia continuă bombardamentele, ţintind în special infrastructura de furnizare a energiei şi a apei, compania a raportat un nou atac sâmbătă, fără a preciza unde a avut loc acesta exact.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4015 secunde