Kim Jong-il zeificat: Natura salută memoria fostului lider nord-coreean

659
Kim Jong-il zeificat: Natura salută memoria fostului lider nord-coreean - kimjongil1-1324569001.jpg
Natura a salutat memoria liderului nord-coreean Kim Jong-il, când o furtună de zăpadă s-a declanșat pe un munte sacru, iar o pasăre a venit să-și prezinte omagiile, susține agenția de presă a regimului comunist, citată de AFP.

Atunci când Kim Jong-il a murit sâmbătă, gheața de pe lacul Chon, situat pe Muntele Paektu, s-a spart într-un zgomot asurzitor, în timp ce o furtună de zăpadă se declanșa, a afirmat agenția KCNA joi.

Muntele Paektu este situat în partea de nord a Coreei de Nord, în apropiere de frontiera chineză. Acesta este considerat sacru de nord-coreeni deoarece fondatorul țării, Kim Ir-sen, tatăl lui Kim Jong-il, a înființat acolo o tabără a gherilei antijaponeze în perioada colonizării Coreei de către Japonia.

Istoriografia oficială a regimului susține că Kim Jong-il s-a născut pe acest munte în 1942. Potrivit istoricilor străini, liderul mort săptămâna trecută s-a născut în realitate în Siberia, unde tatăl său a fugit din calea trupelor japoneze.

Potrivit KCNA, furtuna de zăpadă s-a oprit brusc marți dimineață, lăsând soarele să lumineze vârful acoperit de zăpadă.

În acel moment, "semnătura lui Kim Jong-il a apărut pe munte, indicând «Muntele Paektu, munte sacru al revoluției»", a povestit agenția, precizând că fenomenul a durat până spre seară.

Ea a adăugat că o licărire a fost observată pe vârful muntelui luni, timp de jumătate de oră, după anunțul privind moartea liderului țării.

KCNA povestește o altă "minune a naturii" produsă marți în apropierea unei statui a fondatorului țării, Kim Ir-sen, în orașul Hamhung.

"Un cocor japonez a zburat de trei ori în jurul statuii înainte de a se așeza pe un copac. Cocorul a rămas nemișcat mult timp, cu capul plecat, înainte de a zbura spre Phenian", capitala țării, potrivit agenției nord-coreene.

Văzând acest fenomen, mai mulți oficiali locali au afirmat că "acel cocor părea întristat de moartea lui Kim Jong-il, fiul cerului".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3182 secunde