Kim Jong Un a supervizat testarea unui lansator de rachete multiplu

167
Kim Jong Un a supervizat testarea unui lansator de rachete multiplu - kim-1566735647.jpg
Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat, sâmbătă, testarea unui lansator de rachete multiplu la scară largă, a informat, ieri, agenția de presă nord-coreeană ACT, relatează AFP. 


După test, Kim a declarat că acest sistem nou dezvoltat este "o mare armă" și ș-a exprimat "marea sa apreciere" față de oamenii de știință care au proiectat-o și construit-o, a indicat ACTC. 


Statul major inter-arme din Coreea de Sud a descris, sâmbătă, acest test nord-coreean ca și pe cel cu două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune. 


"Testul a arătat că toate detaliile tactice și tehnologice ale sistemului au îndeplinit corect standardele care au fost stabilite", potrivit ACTC. 


Coreea de Nord trebuie să continue să consolideze dezvoltarea armelor "pentru a combate cu hotărâre amenințările militare și presiunea crescândă din partea forțelor ostile", a declarat Kim, citat de ACTC. 


Testul de sâmbătă a fost cel mai recent dintr-o serie de teste cu rachete cu rază scurtă de acțiune efectuate în august de Coreea de Nord pentru a-și exprima nemulțumirea față de manevrele militare comune efectuate de forțele sud-coreene și americane. Aceste manevre s-au încheiat recent.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5575 secunde