Kim Jong-un, asasinat? Zvonurile despre moartea liderului nord-coreean, apărute pe site-urile de socializare

858
2
Kim Jong-un, asasinat? Zvonurile despre moartea liderului nord-coreean, apărute pe site-urile de socializare - kimjongmilitari-1328949778.jpg
Kim Jong-un, liderul nord-coreean, ar fi fost asasinat, conform unor zvonuri apărute pe site-ul de socializare chinez Weibo ce au fost preluate apoi pe Twitter.

Mesajele au luat amploare pe site-urile de socializare după ce o persoană a scris pe Weibo că liderul nord-coreean a fost ucis: "Cel mai mare lider nord-coreean, Kim Jong-un, a fost asasinat în această dimineață la ora 2:45 ora Beijingului de persoane neidentificate care au intrat în locuința sa și au fost ucise de gărzile de corp ale liderului. La ambasada coreeană din Beijing numărul mașinilor crește rapid, acum sunt peste 30, agest gen de grupare de forțe nu a fost văzut de mai bine de doi ani. Vă rog verificați asta" se arată în mesaj, scrie Reuters.

Zvonurile au rămas neconfirmate, însă au atras multă atenție, odată ce presa a început să le relateze.

Totuși, numeroși utilizatori ai Twitter, platforma pe care zvonurile au luat amploare, sunt precauți, fiind conștienți de faptul că o știre de asemenea amploare se poate răspândi fără dovezi plauzibile.

Un oficial al Statelor Unite a declarat că nu au fost găsite dovezi că liderul nord coreean este mort, informează CNN.

"Cu acea societate nu poți fi niciodată sigur 100%, dar nu avem nicio dovadă a acestei informații. Este o societate închisă, dar în acest moment nu credem că informația este adevărată", a declarat oficialul.

"Nu este nicio dovadă de mișcare a forțelor coreene sau de activitate care ar putea fi asociată cu agitația unei asasinări calculate", a mai spus oficialul american.

Kim Jong-un i-a succedat tatălui său, decedat la 17 decembrie din cauza unei crize cardiace, la vârsta de 69 de ani. Kim Jong-un este născut la 8 ianuarie, dar Phenianul nu a precizat niciodată care este anul nașterii sale. Experții care studiază această țară estimează că are peste 25 de ani și mai puțin de 30.

De la moartea tatălui său, presa oficială - singura existentă în Coreea de Nord - a lansat o campanie pentru a crea un cult al personalității în jurul tânărului conducător, așa cum s-a întâmplat anterior și cu tatăl și cu bunicul lui.

Comentează știrea

coreanu
11 februarie 2012
atentie!!!!

atentie dictatorilor,mici,mijlocii sam mari,fie ei de anvergura nationala,urbana sau rurala!! cand poporul nu mai suporta magariile si sfidariile...se trece la masuri radicale.

rebelu
16 martie 2013
coreea

Eu as avea 3 variante; 1 ori americani au mintit ca nu se afla dovezi ca liderul din coreea de nord a fost assasinat si lucru asta il tine secret automat ca sa nu stie lumea.2 ori unu de pe net a lansat un anunt falas cu privire la moartea lui.3 ORI CHIAR UN OFICIAL PUS CHIAR DE LIDERUL DIN COREEA DE NORD A LANSAT ACEAST ANUNT CA EL SA SE ADAPOSTEASCA UNDEVA SI SA STABILEASC IN LINISTE MANEVRELE DE RAZBOI,Eu am spus dor niste ipoteze atat nu am zis nimic rau sper.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7233 secunde