Kim Jong Un doreşte să se întâlnească cu Putin pentru a discuta despre livrările de arme

203
Kim Jong Un doreşte să se întâlnească cu Putin pentru a discuta despre livrările de arme - 1-1693896664.jpg

Articole de la același autor

Liderul nord-coreean Kim Jong Un doreşte un dialog diplomatic la nivel înalt în Rusia cu preşedintele Vladimir Putin pentru a discuta despre vânzarea de arme de către Phenian Moscovei, a indicat Casa Albă, notează agenţia AFP.

„Aşa cum am mai afirmat, negocierile dintre Rusia şi Coreea de Nord privind furnizarea de arme progresează activ”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Consiliului de Securitate Naţională al Casei Albe, Adrienne Watson. „Ştim că Kim Jong-Un doreşte ca aceste negocieri să continue, în special cu un dialog diplomatic la cel mai înalt nivel în Rusia”, a adăugat ea.

Săptămâna trecută, coordonatorul pentru comunicare strategică al Consiliului Naţional de Securitate, John Kirby, şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu progresul rapid al acestor negocieri privind viitoare livrări de arme de la Phenian la Moscova şi a cerut regimului comunist să oprească aceste discuţii.

El a dezvăluit că aceste potenţiale acorduri ar face ca Rusia să primească cantităţi importante de armament, în special muniţie pentru artilerie, precum şi materii prime pentru industria sa de apărare.

„Aceste armamente ar fi folosite împotriva Ucrainei”, a adăugat ambasadoarea americană la ONU, Linda Thomas-Greenfield.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.13 secunde