Kim Jong Un, întâmpinat cu covorul roșu înainte de întâlnirea cu Donald Trump

278

Articole recomandate

Liderul nord-coreean Kim Jong Un, cu o mină jovială, a descins, ieri, în Vietnam, după o lungă odisee pe calea ferată de-a lungul Chinei, fiind întâmpinat cu covorul roșu la coborârea din trenul său blindat, salutat de copii agitând drapele și o gardă de onoare în uniformă albă, relatează agenția France Presse, consultată de Agerpres. 


Îmbrăcat într-o tunică tradițională stil Mao, nr. 1 nord-coreean a descins zâmbind din trenul său verde-oliv, fluturând din mână în semn de salut, flancat de o gardă de colaboratori apropiați și agenți de securitate, în timp ce garda i-a dat onorul. 
La sosirea în gara liniștită din Dong Dang, localitate la frontiera cu China, Kim Jong Un a fost întâmpinat de o fanfară militară. O mulțime de jurnaliști l-a așteptat toată noaptea sub o ploaie rece. Apoi, reprezentantul celei de-a treia dinastii la putere în Coreea de Nord s-a urcat într-un Mercedes-Benz, salutând mulțimea de la geamul mașinii, oprindu-se pentru scurt timp în fața unor elevi în uniforme școlare care agitau zâmbind steaguri nord-coreene și vietnameze. 


În timp ce mașina sa părăsea gara cu destinația Hanoi pentru al doilea summit extrem de așteptat cu președintele american Donald Trump, 12 gărzi de corp au alergat un moment pe lângă vehicul, înainte de a sări la bordul convoiului, conform unei coregrafii dinainte puse la punct. 


Convoiul compus din 20 de vehicule a parcurs circa 170 de km până la Hanoi, însoțit de motociclete de poliție și vehicule de securitate. 


La Hanoi, șiruri de locuitori comasați pe trotuare l-au salutat pe liderul nord-coreean înainte de cazarea la hotelul Melia, o clădire modernă în centrul capitalei vietnameze, unde urmează să stea săptămâna aceasta. 
Sora liderului nord-coreean, Kim Yo Jong, una din cele mai apropiate colaboratoare ale acestuia, face parte și ea din delegația oficială a Phenianului. 


Aceasta este prima vizită a lui Kim Jong Un în Vietnam, un alt regim cu partid unic. Este de asemenea prima dată când un lider nord-coreean efectuează o vizită în această țară de la deplasarea din 1964 a bunicului său Kim Ir Sen, un aliat apropiat al liderului revoluționar vietnamez Ho Și Min. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9847 secunde