Kim Jong-un, invitat de Vladimir Putin în Rusia

188
Kim Jong-un, invitat de Vladimir Putin în Rusia - lider-1419007967.jpg

Articole recomandate

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a fost invitat oficial, la Moscova, de președintele rus, Vladimir Putin, vizita urmând să se desfășoare anul viitor, în luna mai, cu ocazia aniversării a 70 de ani de la înfrângerea Germaniei naziste, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează agenția Reuters, citată de Agerpres. 
Dacă va accepta invitația, aceasta va fi prima vizită în străinătate a lui Kim Jong-un, de când a preluat puterea în anul 2011. Kim Jong-un a trimis, luna trecută, un emisar la Moscova, demers ce indică o încercare de îmbunătățire a relațiilor dintre cele două țări.
De altfel, atât Rusia, cât și Coreea de Nord au interese concrete ce ar putea să le apropie. Astfel, compania Gazprom dorește să construiască pe teritoriul nord-coreean un gazoduct, prin care va livra gaze naturale Coreii de Sud, în timp ce regimul de la Phenian are nevoie de sprijinul Moscovei, în disputele cu statele occidentale care-l acuză de încălcarea gravă a drepturilor omului și de continuarea dezvoltării programului nuclear.
Astfel, în ceea ce privește programul nuclear, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că autoritățile de la Phenian sunt dispuse să reia negocierile internaționale, întrerupte după testele nucleare efectuate de armata nord-coreeană în anii 2006 și 2009.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4885 secunde