Kim Jong Un ordonă creşterea producţiei nucleare militare a Coreei de Nord

277
Kim Jong Un ordonă creşterea producţiei nucleare militare a Coreei de Nord - 1-1679987229.jpg

Articole de la același autor

Presa de stat de la Phenian a anunţat, marţi, 28 martie, că liderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat creşterea producţiei nucleare militare, transmite agenţia AFP, consultată de Agerpres.

Noua ameninţare din partea Coreei de Nord coincide cu sosirea unui portavion american în Coreea de Sud şi continuă promisiunea anterioară a lui Kim că producţia de arme nucleare a ţării sale va creşte exponenţial.

Kim a discutat cu conducerea institutului naţional pentru armamentul nuclear, iar ulterior a declarat că ţara sa trebuie să se pregătească pentru utilizarea armelor atomice „oriunde şi oricând”, a consemnat agenţia de presă oficială KCNA. Conducătorul nord-coreean a cerut „dezvoltarea pe termen lung a producţiei de material nuclear militar, pentru a aplica aprofundat planul de creştere exponenţială a arsenalelor nucleare” şi „a încurajat continuarea producţiei de arme nucleare puternice”.

El a explicat că, odată ce Coreea de Nord va pregăti „perfect” sistemele de arme nucleare, „inamicul se va teme de noi şi nu va îndrăzni să conteste suveranitatea statului, a sistemului şi a poporului nostru”. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6377 secunde