Kim Jong Un ordonă intensificarea manevrelor militare pentru un „război adevărat”

335
Kim Jong Un ordonă intensificarea manevrelor militare pentru un „război adevărat” - 1-1678434476.jpg

Articole de la același autor

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat armatei sale intensificarea manevrelor militare pentru un „război adevărat”, în cursul unui exerciţiu de tragere cu rachete la care a asistat fiica sa, informează agenţia oficială de presă KCNA, preluată de France Presse, consultată de Agerpres.

„Coreea de Nord trebuie să intensifice cu regularitate diverse exerciţii de simulare a războiului adevărat, într-o varietate de moduri şi în diferite situaţii”, a declarat Kim Jong Un, potrivit KCNA.

În plus, liderul nord-coreean, care a supravegheat un nou exerciţiu militar, a ordonat soldaţilor să se pregătească pentru „două misiuni strategice: prima, pentru a descuraja războiul şi, a doua, pentru a iniţia războiul”.

Imaginile difuzate, vineri, de KCNA au prezentat lansarea simultană a şase rachete de către unitatea Hwasong, antrenată pentru „misiuni de lovire”, a indicat agenţia, adăugând că unitatea „a tras o salvă puternică de rachete către Marea de Vest” (n.r. - numită şi Marea Galbenă).

Cu o zi înainte, armata sud-coreeană a anunţat că a detectat lansarea unei rachete balistice cu rază scurtă de acţiune în direcţia mării, în largul coastei sale de vest, trasă din oraşul-port Nampo, la sud de Phenian.

Acest exerciţiu militar are loc în timp ce Seulul şi Washingtonul se pregătesc să desfăşoare, luni, cele mai ample exerciţii militare comune din ultimii cinci ani. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4917 secunde