Klaus Iohannis și-a amânat plecarea în Slovenia. Președintele se adresează națiunii la ora 18:00

136
Klaus Iohannis și-a amânat plecarea în Slovenia. Președintele se adresează națiunii la ora 18:00 - klaus7-1633443452.jpg
Ca urmare a căderii guvernului, președintele Klaus Iohannis și-a amânat plecarea în Slovenia unde urma să participe la reuniunea informală a Consiliului European și la Summitul UE – Balcanii de Vest. Iohannis va susține începând cu orele 18:00 o declarație de presă de la Palatul Cotroceni.


Plecarea preşedintelui în Slovenia ar putea fi amânată cu doar câteva ore, timp în care Klaus Iohannis se va adresa națiunii cu privire la situația țării după căderea guvernului Cîțu, demis marți cu 281 de voturi.

Potrivit Antena3.ro, Klaus Iohannis urma să participe, marţi şi miercuri, la reuniunea informală a Consiliului European şi la Summitul Uniunea Europeană (UE) - Balcanii de Vest, în Slovenia, la Brdo, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Pe agenda summit-ului principalul subiect de discuţie vizează rolul UE la nivel global, context în care vor fi abordate situaţia din Afganistan, acordul de securitate dintre SUA, Marea Britanie şi Australia (AUKUS), precum şi relaţiile cu China.

De asemenea, vor fi discutate aspecte legate de reafirmarea perspectivei europene pentru ţările din regiune, cooperarea cu acestea pentru gestionarea efectelor crizei sanitare în plan socio-economic, consolidarea dialogului şi a cooperării în domeniul politic şi securitar. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4165 secunde