Kosovo rămâne fără guvern, după o moțiune de cenzură

153
Kosovo rămâne  fără guvern, după o moțiune de cenzură - kosovo-1494503226.jpg

Articole recomandate

Parlamentul din Kosovo a determinat căderea guvernului prin adoptarea unei moțiuni de cenzură împotriva cabinetului condus de premierul Isa Mustafa, relatează AFP. 


Decizia legislativului de la Pristina ar putea duce la organizarea, luna viitoare, de alegeri anticipate în Kosovo, după o criză politică ce durează de mai bine de un an. Pentru aceasta, președintele Hashim Thaci trebuie să convoace, zilele următoare, scrutinul anticipat care, potrivit Constituției, ar trebui organizat în cel mult 45 de zile după căderea guvernului. 


Moțiunea de neîncredere a fost inițiată de opoziție, dar a fost susținută și de Partidul Democrat al președintelui Thaci, care guverna în coaliție cu Liga Democratică din Kosovo, partidul premierului Mustafa.


Impasul din coaliția guvernamentală a fost generat de divergențe în mai multe chestiuni, între care acordul de frontieră cu Muntenegru, drepturile minorităților și forțele armate. Acordul cu privire la granițe era o condiție impusă de Uniunea Europeană pentru a renunța la obligativitatea vizelor pentru kosovari.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5639 secunde