Kremlinul acuză senatori din SUA de amestec în alegerea președintelui Interpol

169
Kremlinul acuză senatori din SUA de amestec  în alegerea  președintelui Interpol - kremlinul-1542727748.jpg

Articole recomandate

Kremlinul a denunțat, ieri, că declarația unui grup de senatori din SUA care se opun alegerii unui candidat rus la conducerea organizației internaționale de poliție Interpol echivalează cu o ingerință în alegeri, relatează Reuters.

Interpolul urmează să-și aleagă un nou șef la 21 noiembrie, iar patru senatori americani, între care Marco Rubio, au publicat o declarație comună luni, în care îi cer administrației președintelui Donald Trump să se opună candidaturii rusului Aleksandr Prokopciuk la funcția de președinte al acestei organizații polițienești.

"Aceasta este o formă de ingerință în procesul electoral și în alegerile unei organizații internaționale", a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o conferință de presă.

Kremlinul și-a exprimat luni dorința ca generalul rus Aleksandr Prokopciuk să fie ales președinte al Interpol la cea de-a 87-a Adunare Generală, care se desfășoară în Dubai și la care țările membre urmează să-l numească pe înlocuitorul chinezului Meng Hongwei, arestat la sfârșitul lui septembrie, la Beijing. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1265 secunde