Kremlinul apreciază politica independentă a Ungariei, înaintea vizitei premierului Orban la Moscova

84
Kremlinul apreciază politica independentă a Ungariei, înaintea vizitei premierului Orban la Moscova - kremlinul-1643727541.jpg

Articole recomandate

Kremlinul a lăudat, luni, modul independent în care îşi alege partenerii premierul ungar Viktor Orban, care efectuează o vizită oficială la Moscova, relatează agenţia EFE, consultată de Agerpres.

„Noi apreciem abordarea independentă a Ungariei în urmărirea propriilor interese şi alegerea partenerilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov. Acesta a subliniat că, „în pofida tendinţelor negative legate de coronavirus”, Rusia şi Ungaria continuă să-şi dezvolte cooperarea economică şi politică bilaterală.

„Este o vizită foarte importantă. Avem relaţii foarte dezvoltate cu Ungaria”, a mai menţionat Peskov, precizând că, în cursul acestei vizite a premierului ungar, vor fi abordate atât proiecte economice, cât şi chestiuni internaţionale, inclusiv „problemele cele mai acute ale agendei”, o aluzie la Ucraina.

Viktor Orban, căruia opoziţia care s-a unit împotriva lui la alegerile ce vor avea loc pe 3 aprilie, i-a cerut să-şi anuleze vizita la Moscova, a promis că înaintea deplasării în Rusia se va consulta cu aliaţii din UE şi NATO.

Delegaţia Parlamentului European care urmează să efectueze o vizită în Ucraina i-a cerut de asemenea să nu rupă unitatea europeană la întâlnirea cu preşedintele Vladimir Putin. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3029 secunde