Kremlinul va colabora cu autoritățile britanice în cazul agentului dublu presupus otrăvit

155
Kremlinul va colabora cu autoritățile britanice în cazul agentului dublu presupus otrăvit - kremlinulestedeacord-1520342049.jpg

Articole recomandate

Kremlinul s-a declarat, ieri, gata să coopereze cu autoritățile britanice dacă acestea îi cer ajutorul pentru a ancheta cazul unui fost agent dublu internat în stare critică în Marea Britanie după ce ar fi fost expus la o substanță necunoscută, informează Reuters.

"Nimeni nu ne-a abordat cu o astfel de solicitare. Moscova este mereu deschisă pentru cooperare", a precizat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, întrebat de ziariști dacă Londra a cerut ajutorul Moscovei în acest caz.

Rugat să comenteze speculațiile din media britanice în sensul că fostul spion ar fi fost otrăvit de Rusia, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a remarcat: "Nu le-a trebuit mult".

"Nu avem informații despre care ar putea fi motivul (incidentului), ce făcea această persoană și cu ce ar putea avea legătură", a spus Peskov.

El a menționat că nu știe dacă agentul în cauză, Serghei Skripal, mai este oficial cetățean al Rusiei.

Skripal, în vârstă de 66 de ani, fost colonel al serviciului de informații al armatei ruse GRU, a fost internat duminică în stare critică la Salisbury, la circa 140 km sud-vest de Londra, împreună cu o femeie de 33 de ani, după ce au fost găsiți inconștienți într-un centru comercial local. Poliția din Wiltshire a anunțat că cei doi sunt tratați pentru expunere presupusă la o substanță toxică.

Mark Rowley, șeful serviciului antiterorist al poliției britanice, a afirmat că acesta contribuie la investigația menită să descopere ce s-a întâmplat cu Serghei Skripal.

"Dacă va fi necesar, vom transfera această anchetă în rețeaua antiteroristă. Facem tot ce este de făcut, discutăm cu martorii, luăm mostre de la fața locului, facem analize toxicologice și toate acestea ne vor ajuta să găsim un răspuns. Nu pot spune mai multe în această etapă", a declarat Rowley.

Potrivit BBC, Skripal, acuzat de spionaj în beneficiul Regatului Unit, a fost condamnat în 2006, în Rusia, la 13 ani de închisoare, dar a revenit în libertate în Anglia grație unui schimb de prizonieri efectuat în 2010 între Moscova, pe de o parte, și Londra și Washington, de cealaltă parte. Bărbatul ar fi fost intoxicat cu fentanyl, un puternic opioid, potrivit cotidianului The Guardian. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1244 secunde