La doi ani de la incendiul de la Notre-Dame, poluarea cu plumb este încă peste limite

204
La doi ani de la incendiul de la Notre-Dame, poluarea cu plumb este încă peste limite - incendiupoluare-1625666173.jpg

Articole de la același autor

Primăria Parisului a fost dată în judecată din cauza poluării cu plumb din timpul incendiului de la Catedrala Notre-Dame, din aprilie 2019. Acoperişul şi turnul de sute de tone de plumb care s-au topit au eliberat particule toxice în atmosferă. Autorităţile sunt acuzate de neglijență gravă, pentru că în lunile de după incendiu nu au luat măsuri pentru a micşora riscul la care erau expuşi locuitorii orașului. Plângerea a fost depusă de o asociație de sănătate, un sindicat şi două familii.

Măsurătorile făcute în această primăvară, la doi ani după dezastru, arată că încă mai sunt concentraţii de praf de plumb peste valorile normale, în anumite locuri de pe esplanada catedralei.

400 de tone de plumb ar fi fost dispersate peste capitala Franței, după incendiu. O simulare efectuată în 2019 a arătat că particulele descoperite s-au răspândit până la 50 de kilometri de catedrală.

La câteva luni după incendiu, autorităţile au ordonat să fie curăţate şcolile din zonele din apropierea catedralei, iar femeile însărcinate care locuiau în apropiere au fost îndemnate să facă analize de sânge.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4728 secunde