La ONU, Turcia îşi ia numele "Türkiye"

117
La ONU, Turcia îşi ia numele

Articole recomandate

La Naţiunile Unite, Turcia este acum numită oficial în toate limbile sub numele său turc Türkiye, şi nu Turkey, care are prea multe conotaţii în limba engleză, o voinţă a preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, a anunţat ONU, scrie agenţia AFP, consultată de Agerpres.
 

„Schimbarea este imediată”, a declarat Stephane Dujarric, purtătorul de cuvânt al secretarului general al ONU, Antonio Guterres.

Diplomatul a precizat că este vorba de o scrisoare oficială de la Ankara primită la sediul ONU din New York miercuri, 1 iunie, care a oficializat imediat schimbarea numelui Turciei.
 

Marţi, ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, s-a afişat pe contul său de Twitter semnând această scrisoare adresată secretarului general al ONU şi cerând ca „numele ţării noastre la ONU, în limbi străine, să fie înregistrat ca Türkiye”.

Ankara cere astfel să nu mai fie numită Turquie în franceză şi mai ales Turkey în engleză, care înseamnă şi curcan, deci putând putea avea o conotaţie negativă.
 

Şeful diplomaţiei turce s-a referit în mesajul său la dorinţa preşedintelui Erdogan, de la sfârşitul anului 2021, de „a creşte valoarea mărcii ţării noastre”. De altfel, în chestiuni economice, Ankara doreşte de câţiva ani să impună brandul „made in Türkiye” la nivel internaţional în detrimentul lui „made in Turkey”. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5137 secunde