La Palma: Lava vulcanului Cumbre Vieja, distrus o fabrică de ciment

180
La Palma: Lava vulcanului Cumbre Vieja, distrus o fabrică de ciment - lapalma3-1633975060.jpg
Circa 3.000 de locuitori de pe insula spaniolă La Palma au primit luni ordinul de a rămâne în locuinţele lor după ce lava vulcanului Cumbre Vieja, aflat în erupţie, a distrus o fabrică de ciment, eliberând gaze potenţial toxice, au avertizat autorităţile locale, relatează AFP.

"O zonă a fabricii de ciment a luat foc. Prin urmare, şi până când vom putea analiza dacă calitatea aerului permite o viaţă normală, am decis să cerem locuitorilor să rămână în case", a anunţat coordonatorul celulei de urgenţă înfiinţată după erupţie, Miguel Angel Morcuende, în cadrul unei conferinţe de presă.

"2.500 până la 3.000 de persoane" trebuie să rămână în locuinţele lor în zonele din proximitatea fabricii de ciment situate în vestul insulei din arhipelagul Canare, a mai spus el.

Potrivit Agerpres, fabrica de ciment a fost traversată de o scurgere de lavă provenită de la vulcanul Cumbre Vieja, care a erupt pe 19 septembrie.

Erupţia vulcanului Cumbre Vieja nu a provocat morţi sau răniţi, însă a dus la evacuarea a peste 6.000 de persoane, dintre care unele şi-au pierdut toate bunurile sub scurgerile de lavă, care au distrus aproape 600 de hectare şi peste 1.200 de clădiri, conform autorităţilor spaniole. 

Pagina a fost generata in 0.2226 secunde