La un pas de catastrofă. Peste 2.000 de migranți, salvați

144
La un pas de catastrofă. Peste 2.000 de migranți, salvați - launpasdecatastrofa-1464091197.jpg

Articole recomandate

Aproximativ 2.000 de migranți au fost recuperați, la începutul săptămânii, în 15 operațiuni de salvare desfășurate în largul coastelor Libiei, a informat paza italiană de coastă, care coordonează operațiunile în această zonă a Mării Mediterane, transmite AFP.

Două nave militare italiene au salvat peste 500 de persoane, înghesuite în patru ambarcațiuni improvizate, potrivit acestor surse.

La rândul lor, două nave ale organizației neguvernamentale "Medici fără Frontiere" (MSF) angajate în aceste operațiuni au salvat în total 788 de persoane.

De asemenea, o navă militară irlandeză, Le Roisin, a intervenit, luni, pentru a salva mai multe sute de persoane, potrivit pazei italiene de coastă. Un cargou a venit pentru a oferi asistență la peste 400 de persoane, toate recuperate ulterior de o navă a pazei italiene de coastă.

Marina italiană nu a precizat naționalitatea acestor migranți, însă în mod obișnuit marea majoritate a lor provin din Africa subsahariană.

Peste 34.000 de persoane au debarcat pe coastele italiene după ce au fost salvate în mare în largul coastelor Libiei de la începutul anului, potrivit unui bilanț al Înaltului Comisariat al ONU pentru refugiați (HCR).

Odată cu revenirea vremii favorabile, operațiunile de salvare ar urma să se intensifice, dar, pentru moment, aceste traversări sunt la fel de numeroase ca anul trecut și în 2014. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1354 secunde