Lămpile UV, folosite în cosmetică, pot declanșa cancer de piele

570
Lămpile UV, folosite în cosmetică, pot declanșa cancer de piele - lampa-1674220619.jpg

Articole de la același autor

Studiile cercetătorilor au arătat că expunerea la radiaţiile UV poate fi dăunătoare, iar riscul unor boli de piele crește direct proporțional cu durata petrecută într-un salon de bronzare.

Acum, o nouă ipoteză prezintă pericolul reprezentat de lămpile UV, folosite în cosmetică.

Risc mare de cancer

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea California, din San Diego, folosirea în mod frecvent a lămpilor de uscare a ojei, în saloanele de manichiură, poate declanșa modificări la nivelul pielii, ceea ce prezintă un risc crescut de apariție a cancerului.

În munca lor, oamenii de știință au analizat cu atenție lămpile UV folosite în saloanele de cosmetică la uscarea unghiilor date cu gel. Astfel, ei au constatat că, la o utilizare într-o singură repriză de 20 de minute, 30% dintre celulele de pe pielea expusă au murit. La trei expuneri consecutive (a câte 20 de minute fiecare), 70% dintre celule au murit.


Mai mult de atât, unele leziuni apărute au dus la mutații prezente în cazuri de cancer de piele.

„Pe partea de lămpi utilizate în manichiură, lucrurile sunt destul de neclare, nu sunt încă suficiente studii efectuate, sunt cazuri raportate de pacienţi care au dezvoltat cancere de piele după utilizarea repetată pe timp îndelungat a acestor dizpozitive”, a declarat dr. Anca Stanciu, medic specialist dermatolog. Citește mai departe


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4514 secunde