Lavrov laudă abordarea lui Trump față de criza din Ucraina

163
1
Lavrov laudă abordarea lui Trump față de criza din Ucraina - lavrov-1486487635.jpg

Articole recomandate

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a lăudat marți abordarea președintelui american Donald Trump față de criza din Ucraina, considerând-o 'o mare schimbare calitativă' față de cea a precedentei administrații conduse de Barack Obama, transmite Agerpres.ro.



"(Trump) a spus că vrea să se lămurească în legătură cu tot ce se întâmplă în Ucraina și să înțeleagă cum să acționeze. Aceasta este, cred, deja o mare schimbare calitativă comparativ cu administrația Obama", a declarat Lavrov, citat de agenția TASS.

Potrivit ministrului rus, SUA înțeleg acum că restabilirea controlului Kievului asupra estului Ucrainei nu va rezolva toate problemele în această țară. "Dacă cineva speră că toate problemele din Ucraina pot fi rezolvate, pur și simplu, prin restabilirea controlului actualului regim în Donbas, aceasta este o utopie", a mai afirmat ministrul rus de externe.

"Toată lumea înțelege acest lucru, și în Europa, inclusiv la Paris, Berlin și Bruxelles. Și Washingtonul înțelege asta, începuseră să o înțeleagă chiar și sub administrația anterioară", a adăugat Lavrov.

Armata ucraineană și separatiștii pro-ruși se înfruntă de aproape trei ani în regiunea Donbas, din estul țării, într-un conflict care a făcut aproape 10.000 de victime. Ostilitățile au luat din nou amploare în ultima săptămână, punând și mai mult sub semnul întrebării fragilul acord de încetare a focului.

Guvernul de la Kiev se teme că președintele Trump, care a promis să reconstruiască relațiile cu Moscova, ar putea ridica sancțiunile impuse Rusiei în urma rolului acesteia în conflictul din estul Ucrainei și a anexării Crimeii în 2014.



Comentează știrea

calator
8 februarie 2017
sua-urss

TRUMP NU O SA-SI FACA MANDATUL. ORI O SA FIE ELIBERAT DI FUNCTIE, ORI O SA FIE SUPRIMAT FIZIC.NU AR FII PRIMA DATA IN SUA.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4858 secunde