Lavrov, vizită în China pentru discuţii despre Ucraina şi Afganistan

137
Lavrov, vizită în China pentru discuţii despre Ucraina şi Afganistan - lavrovvizita-1648643813.jpg

Articole de la același autor

Ministrul de Externe rus Serghei Lavrov a ajuns în China, în prima sa vizită de când Rusia a atacat Ucraina. Şeful diplomaţiei ruse urmează să aibă miercuri o întâlnire cu omologul său chinez Wang Yi.

Lavrov a ajuns la Tunxi, capitala provinciei Anhui din sud-estul Chinei, pentru discuţii de două zile despre evoluţiile din Afganistan, la care vor lua parte de asemenea reprezentanţi ai SUA, ai ţărilor vecine şi ai guvernului taliban de la Kabul, aflat la putere din august.

Şeful diplomaţiei ruse urmează să aibă miercuri o întâlnire cu omologul său chinez Wang Yi, relatează DPA.

China a susţinut politic Rusia în conflictul din Ucraina şi a refuzat să condamne invazia, spunând că principala cauza a crizei sunt SUA şi NATO.

Tensiunile umbresc reuniunea despre Afganistan pe care o găzduieşte China şi la care, în afară de Rusia, au mai fost invitate SUA şi Pakistan. Din partea SUA va fi prezent trimisul special pentru Afganistan, Tom West, potrivit unor oficiali americani.

Este programată de asemenea o reuniune a miniştrilor de externe din ţările vecine cu Afganistanul, care se vor întâlni apoi şi cu un reprezentant al guvernului taliban.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0288 secunde