LE FIGARO - Recep Erdogan: „Turcia va fi singura ţară de încredere cu trupe în Afganistan”

683
LE FIGARO - Recep Erdogan: „Turcia va fi singura ţară de încredere cu trupe în Afganistan” - presedinteleturciei-1623677056.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan a declarat că Turcia va fi „singura ţară de încredere” care mai are trupe în Afganistan, după retragerea SUA şi NATO, scrie Le Figaro.

„America se pregăteşte să părăsească Afganistanul în curând şi atunci, singura ţară de încredere care va rămâne pentru a menţine procesul acolo va fi, evident, Turcia”, a declarat Erdogan, recent, înainte de plecarea spre Bruxelles, unde participă la summitul NATO.

Statele Unite sunt în faza finală a retragerii trupelor sale din Afganistan, la fel ca şi trupele NATO, până la 11 septembrie, ziua în care se vor împlini 20 de ani de la atentatele din SUA.

Erdogan a afirmat că oficialii turci le-au transmis omologilor lor americani că Ankara este gata să păstreze trupele în Afganistan, fără a oferi mai multe detalii. Turcia ar fi pregătită să menţină trupe pentru protejarea aeroportului din Kabul, principala cale de ieşire pentru diplomaţii occidentali şi cei implicați în acțiuni umanitare. Talibanii au declarat că forţele străine nu ar trebui să aibă „nicio speranţă” de a menţine o prezenţă militară în Afganistan şi că securitatea ambasadelor şi a aeroportului va fi responsabilitatea afganilor.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8108 secunde