Libia: Unul dintre fiii fostului dictator Muammar Gaddafi și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale

215
1
Libia: Unul dintre fiii fostului dictator Muammar Gaddafi și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale - libiasaifalislamgaddafi-1521645397.jpg

Articole recomandate

Saif al-Islam Gaddafi, al doilea fiu al fostului dictator libian Muammar Gaddafi, și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din Libia, prevăzute să aibă loc înainte de sfârșitul lui septembrie anul curent.


Aflat în exil în Tunisia, Saif al-Islam Gaddafi, în vârstă de 45 de ani, candidează la președinția Libiei din partea Frontului Popular pentru Eliberarea Libiei. Anunțul a fost făcut la Tunis de către purtătorul său de cuvânt, Aymen Bourass. 


"Saif al-Islam Gaddafi a hotărât să se prezinte la următoarele alegeri prezidențiale și nu aspiră la putere în sensul său tradițional", a declarat reprezentantul fiului fostului dictator libian Muammar Gaddafi, care a fost înlăturat de la putere și ucis acum șapte ani. 


"Candidatura lui Gaddafi va fi înregistrată oficial în perioada înscrierilor pe listele electorale, scopul său fiind de a salva Libia, de a aduce pacea și stabilitatea", a subliniat purtătorul de cuvânt. 


El a mai anunțat că Saif al-Islam Gaddafi se va adresa libienilor în zilele următoare pentru a-și prezenta viziunea asupra reconstrucției statului. Anunțul cu privire la candidatura fiului lui Muammar Gaddafi, care a condus Libia între 1 septembrie 1969 și 23 august 2011, nu constituie o surpriză. 


Purtătorul de cuvânt al familiei Gaddafi, Basem al-Hashimi al-Soul, a afirmat în decembrie anul trecut, pentru Egypt Today, că Saif al-Islam Gaddafi intenționează să participe la următoarele alegeri prezidențiale din Libia. După înlăturarea de la putere a tatălui său, Saif a fost prins și menținut în captivitate de brigada lui Abu Bakr al-Sadiq, care a pus stăpânire pe orașul Zenten, situat în nord-vestul Libiei. Vizat de un mandat de arestare emis de Curtea Penală Internațională (CPI) pentru crime împotriva umanității, s-a refugiat în Tunisia în momentul eliberării.


Comentează știrea

eugen
22 martie 2018
gaddafi

dictator dar nivelul de trai in LIBIA foarte ridicat , le lipsea democratia de merda care i-a dus in haos si saracie . SARCO acest mare om de stat a facut de ris FRANTA pentru o suta de ANII , acest tigan ungur de care si UNGURILOR le este scirba

Pagina a fost generata in 0.4544 secunde