Liceeni din Egipt caută prieteni în România

487
Un grup de tineri de origine americană și canadiană, care studiază la un liceu internațional în Cairo și se află în România pentru a-și face prieteni români, au vizitat, ieri, Primăria din Medgidia. Ei s-au întâlnit cu oficialitățile locale și cu consiliul tinerilor din Medgidia, constituit din tineri de la cele patru licee din oraș. Consiliul tinerilor din Medgidia le-a prezentat oaspeților activitatea lor, acțiunile și proiectele derulate și în curs de derulare. Tinerii din Cairo au fost interesați să afle despre problemele cu care se confruntă tinerii din Medgidia privind educația, cultura, problemele sexuale. De asemenea, au apreciat inițiativele tinerilor în problemele comunității din Medgidia, implicarea lor în proiectele Primăriei și deschiderea față de tinerii din localitate.
La rândul lor, tinerii din Cairo au fost bombardați cu întrebări din partea tinerilor medgidieni care au fost curioși să afle despre piramide, despre cultura egiptenilor, despre cum se înțeleg americanii și canadienii cu egiptenii.
Din program au mai făcut parte întâlniri și vizite la liceele "Nicolae Bălcescu" și "Nicolae Titulescu" din Medgidia. Tinerii au mai vizitat geamia Abdul Medgid, biserica Sf. Petru și Pavel, muzeul de artă Lucian Grigorescu. Tot pentru oaspeții străini, tinerii de la Casa de cultură "Ioan N. Roman" au prezentat un spectacol de tradiții și obiceiuri românești.
Tinerii au făcut schimb de adrese și vor păstra legătura pentru ca relația stabilită să aibă continuitate și astfel de întâlniri să mai aibă loc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8579 secunde