Lider al grupării Statul Islamic, ucis de un comando american în Siria

212
1
Lider al grupării Statul Islamic, ucis de un comando american în Siria - statislamic-1431790585.jpg

Articole recomandate

Un lider al Statului Islamic a fost omorât în urma unei acțiuni-fulger a militarilor americani. Operațiunea specială de comando a avut loc în Siria.


Potrivit Pentagonului și Casei Albe, operațiunea s-a desfășurat noaptea, într-o localitate din nordul Siriei, iar membrii forțelor speciale au fost infiltrați în teritoriul controlat de gruparea teroristă cu elicopterele.

Unul dintre liderii jihadiștilor, Abu Sayyaf, însărcinat cu gestionarea resurselor de petrol de pe teritoriul controlat de Statul Islamic, dar și cu finanțele acestuia, a fost omorât, iar soția lui, bănuită de trafic cu persoane, a fost capturată.

Sursele Pentagonului spun că trupele americane n-au avut nicio pierdere. Este prima operațiune de acest fel a Statelor Unite, după declanșarea raidurilor aeriene împotriva Statului Islamic, în toamna anului trecut.  



Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4438 secunde