Lideri europeni, oaspeți de onoare la ceremoniile dedicate Zilei Naționale a Franței

153
Lideri europeni, oaspeți de onoare la ceremoniile dedicate Zilei Naționale a Franței - lideri-1563104492.jpg

Articole recomandate

Cancelarul german Angela Merkel și alți cinci lideri europeni au fost oaspeți de onoare, ieri, la Paris, de Ziua Națională a Franței, unde au urmărit tradiționala paradă militară de pe Champs-Elysée pentru a întări ideea cooperării europene în domeniul apărării, susținută de președintele francez Emmanuel Macron, transmite agenția DPA, consultată de Agerpres.

Militari din 10 țări care fac parte din Inițiativa Europeană de Intervenție, inclusiv din Franța și Germania, au participat la defilare. Circa 500 de militari din Brigada comună franco-germană au defilat la paradă, alături de un contingent spaniol revenit dintr-o misiune UE de pregătire în Mali.

Șefi de stat și de guvern din Belgia, Estonia, Finlanda, Olanda și Portugalia s-au aflat în lojă alături de Emmanuel Macron și de Angela Merkel pentru a urmări defilarea.

Totodată, doi tineri germani și un refugiat sudanez au oferit "o savoare internațională" la parada din Paris. Cei trei fac parte dintr-un grup de 17 tineri din Service Civique din Franța - un program civil pentru serviciu public - care au desfășurat un uriaș tricolor francez în timpul ceremoniilor de încheiere a defilării.

"Este o mare onoare pentru mine", a declarat Lennart Wandsleb, 19 ani, din Dresda, estul Germaniei. Tânărul se află în Franța din septembrie anul trecut și participă la activități pentru tineret și mobilitate europeană în suburbia pariziană Les Pavillons sous Bois.

Neele Duna, 18 ani, din Bonn, vestul Germaniei, se numără printre tinerii voluntari desemnați să participe la paradă. Este interesată de probleme legate de mediu. "Parada militară uriașă dedicată Căderii Bastiliei este foarte diferită de mentalitatea germană, unde defilările militare nu sunt agreate", spune Neele.

Pentru Mohamed Omer Osman, 22 de ani, sudanez sosit în Franța în urmă cu trei ani, unde a primit azil politic în decembrie 2018, participarea la defilarea din Paris este o ocazie incredibilă. Faptul că a făcut parte din programul Service Civique l-a ajutat să se integreze în societatea franceză, dar și să-și dezvolte competențe și să se gândească la viitoarea sa carieră, spune el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.567 secunde