Liderii din Serbia şi Kosovo se întâlnesc la Bruxelles pentru noi discuţii mediate de UE

168
Liderii din Serbia şi Kosovo se întâlnesc la Bruxelles pentru noi discuţii mediate de UE - lideriserbiakosovo-1660830393.jpg
Liderii din Serbia şi Kosovo se întâlnesc vineri, la Bruxelles, pentru o nouă rundă de discuţii mediate de Uniunea Europeană, în speranţa reducerii tensiunilor dintre Belgrad şi Pristina care au condus la proteste violente în ultimele săptămâni, transmite DPA.

„Vom avea discuţii foarte dificile, nu suntem de acord aproape pe niciun subiect”, a apreciat miercuri preşedintele sârb Aleksandar Vucic.


Şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, a convocat reuniunea după ce o dispută privind numerele de înmatriculare auto şi documentele de identitate a condus, la finalul lunii iulie, la ridicarea de baricade pe străzi şi chiar la violenţe armate.

Tensiunile s-au mai redus după ce Pristina a acceptat să recunoască plăcuţele de înmatriculare auto emise de Serbia pentru încă 30 de zile.


Schimbul de replici agresive între Serbia şi Kosovo a determinat Uniunea Europeană să dea publicităţii, la finalul săptămânii trecute, o declaraţie în care cere ambelor părţi să pună capăt imediat ostilităţilor reciproce şi declaraţiilor periculoase şi să acţioneze în mod responsabil.

În prezent, procesul de aderare a Serbiei la UE este blocat din cauza disputei cu Kosovo.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6722 secunde