Liderii fostei coaliţii de guvernare din Slovacia au convenit asupra alegerilor parlamentare anticipate

90
Liderii fostei coaliţii de guvernare din Slovacia au convenit asupra alegerilor parlamentare anticipate - slovacia-1674476644.jpg

Articole de la același autor

Slovacia va organiza alegeri parlamentare anticipate la 30 septembrie după ce liderii precedentei coaliţii de guvernare au convenit asupra unei schimbări constituţionale pentru a devansa scrutinul din februarie 2024, a relatat site-ul slovac de ştiri Dannik N, potrivit Reuters.

Liderii de partid au intervenit după ce un referendum al opoziţiei privind organizarea unor alegeri anticipate nu a strâns suficienţi votanţi sâmbătă.

Numai 27,3% dintre cei cu drept de vot şi-au exprimat opţiunea, cu mult sub majoritatea absolută pe care trebuie să o atragă un referendum pentru a fi valid, conform datelor de la Biroul de Statistică.

Un scrutin anticipat nu poate fi organizat în Slovacia decât dacă se schimbă Constituţia pentru a permite scurtarea mandatului de patru ani al parlamentului. O astfel de schimbare a Constituţiei trebuie aprobată prin referendum sau prin votul a cel puţin 90 din cei 150 de parlamentari.

Guvernul premierului Eduard Heger conduce cu puteri restrânse după ce a fost demis printr-o moţiune de cenzură în parlament în decembrie, fiind criticat pentru că nu a luat suficiente măsuri pentru a ajuta populaţia în faţa creşterii preţurilor la energie şi a inflaţiei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5127 secunde