Liderul chinez, Xi Jinping, merge în vizită în Iran

145
Liderul chinez, Xi Jinping, merge în vizită în Iran - xijinping-1453545489.jpg

Articole recomandate

Președintele Chinei, Xi Jinping, s-a întâlnit sâmbătă, la Teheran, cu omologul său iranian, Hassan Rouhani, informează romanialibera.ro.

Xi Jinping va avea și o întrevedere cu liderul spiritual iranian, ayatollahul Ali Khamenei. Discuțiile vor viza îmbunătățirea relațiilor bilaterale și creșterea schimburilor economice.

Xi Jinping a fost primit de președintele Hassan Rouhani la Palatul Sa'dabad, situat în nordul orașului Teheran. Tot sâmbătă, liderul Chinei se va întâlni cu ayatollahul Ali Khamenei.

"China încearcă să îmbunătățească relațiile bilaterale cu Iranul, în scopul inițierii unei noi etape de relații complete, pe termen lung și sustenabile cu Republica Islamică", a declarat Xi Jinping, citat de agenția IRNA.

"Șaisprezece acorduri, inclusiv un pact de cooperare strategică, vor fi semnate în cursul vizitei președintelui Chinei", a declarat Ebrahim Rahimpour, adjunct al ministrului iranian de Externe.

Schimburile comerciale dintre Iran și China au fost la nivelul de 52 de miliarde de dolari în 2014, a precizat Rahimpour.

Xi Jinping este primul lider politic care vizitează Iranul după anularea sancțiunilor internaționale impuse acestei țări, pe 16 ianuarie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.395 secunde