Liderul nord-coreean Kim Jong-un și-a delegat o parte din autoritate surorii sale mai mici

204
Liderul nord-coreean Kim Jong-un și-a delegat o parte din autoritate surorii sale mai mici - 1-1597937063.jpg

Articole recomandate

Liderul nord-coreean Kim Jong-un și-a delegat o parte din autoritate colaboratorilor săi apropiați, în principal surorii sale mai mici, Yo-jong, arată o evaluare a serviciului sud-coreean de spionaj, NIS, transmisă joi deputaților de la Seul, informează agenția Yonhap, preluată de Agerpres. 


"În prezent, Kim Yo-jong (…) conduce afacerile generale ale statului pe bază de delegare", a indicat NIS într-un briefing cu ușile închise.


"Kim Jong-un își păstrează încă autoritatea absolută, dar o parte din ea a fost predată puțin câte puțin. Yo-jong este liderul numărul 2 de-facto, dar (Kim Jong-un) nu și-a ales un succesor", a afirmat serviciul sud-coreean.


Potrivit NIS, Kim Yo-jong și-a asumat cea mai mare parte a autorității de la fratele său, dar nu este singura cu care acesta împarte puterea. Pak Pong-ju, vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri de stat, și noul prim-ministru Kim Tok-hun au preluat controlul asupra sectorului economic. Sora liderului nord-coreean este responsabilă cu politica față de Coreea de Sud și față de SUA, precum și cu alte probleme generale.


În ce privește armata, Choe Pu-il, directorul pentru afaceri militare al partidului, și Ri Pyong-chol, vicepreședinte al Comisiei militare centrale, și-au asumat autoritatea parțială, mai afirmă NIS.


Scopul acestor delegări de atribuții este să-l "elibereze (pe Kim) de stresul guvernării și să evite culpabilizarea lui în cazul unui eșec al politicii" regimului, a explicat aceeași sursă.


În briefingul de joi, NIS a mai remarcat că liderul nord-coreean și-a sporit activitățile publice începând din iulie. "Înaintea celei de-a 75-a aniversări a creării Partidului Muncitorilor (la 10 octombrie), în lipsa unor realizări tangibile, el își crește activitățile publice începând din iulie" și se axează mai mult pe prezidarea de ședințe de partid decât pe vizite de lucru, mai arată serviciul sud-coreean.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8021 secunde