Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, stabileşte noi obiective de apărare pentru 2023

107
Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, stabileşte noi obiective de apărare pentru 2023 - lidercoreean-1672238271.jpg

Articole de la același autor

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a prezentat un set de noi obiective pentru consolidarea capacităţilor de apărare ale ţării în 2023, în cadrul unei reuniuni cheie a oficialilor Partidului Muncitorilor, a relatat miercuri presa de stat, conform DPA şi AFP.

Liderul Coreei de Nord prezidează săptămâna aceasta o importantă reuniune plenară anuală a Comitetului Central al partidului de guvernământ în capitala Phenian, unde el şi alţi lideri de rang înalt îşi prezintă obiectivele politice pentru 2023 în domenii-cheie precum diplomaţia, securitatea şi economia.


În raportul său, prezentat marţi, în cea de-a doua zi a reuniunii, Kim a analizat noua situaţie provocatoare creată în peninsula coreeană şi situaţia politică internaţională, a relatat agenţia de presă de stat KCNA.

Liderul nord-coreean a vorbit despre orientarea luptei împotriva inamicului pentru a apăra suveranitatea şi interesele naţionale, precum şi noile obiective-cheie pentru a consolida capacitatea de apărare independentă.

KCNA nu a precizat ce anume vor presupune aceste obiective de apărare, dar Kim a declarat recent că ţara sa doreşte să aibă cea mai puternică forţă nucleară în viitor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5598 secunde