Liderul nord-coreean spune că va răspunde ameninţărilor cu arme nucleare

93
Liderul nord-coreean spune că va răspunde ameninţărilor cu arme nucleare - liderul-1668958476.jpg

Articole recomandate

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că Phenianul va răspunde cu arme nucleare la noi ameninţări din partea SUA şi a altor forţe ostile, conform informaţiilor difuzate de presa de stat, transmite agenţia DPA, consultată de Agerpres.

Conform KCNA, Kim Jong Un „a declarat solemn că, dacă inamicii continuă să reprezinte ameninţări” la adresa Coreei de Nord, „partidul şi guvernul nostru vor reacţiona cu hotărâre la bombe nucleare cu arme nucleare şi la o confruntare totală cu o confruntare totală”.
 

Coreea de Nord a testat, vineri, o rachetă balistică cu rază lungă de acţiune suspectată a fi o rachetă balistică intercontinentală (ICBM), determinând o reacţie de condamnare din partea SUA şi un exerciţiu aerian comun cu forţele sud-coreene.

KCNA a informat sâmbătă că racheta testată a fost un Hwasong-17, un nou tip de ICBM, şi că a fost lansată sub îndrumarea liderului ţării pe fondul „manevrelor militare confruntaţioniste nesăbuite ale SUA şi ale altor forţe ostile”.

Racheta nord-coreeană a fost lansată din zona Sunana, în Phenian, în jurul orei locale 10:14 (0114 GMT), a informat Yonhap.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3497 secunde