Liderul opoziţiei din Cehia, Andrej Babis, ameninţă cu o moţiune de cenzură

67
Liderul opoziţiei din Cehia, Andrej Babis, ameninţă cu o moţiune de cenzură - cehiamotiune-1660914149.jpg

Articole de la același autor

Liderul opoziţiei din Republica Cehă, Andrej Babis, ameninţă cu o moţiune de cenzură guvernul ţării sale, care asigură în prezent preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene, relatează DPA.


Babis, la rândul său fost prim-ministru, a trimis o scrisoare deschisă, publicată joi, în care solicită înlocuirea ministrului de interne Vit Rakusan, pe care îl consideră complet incompetent şi o persoană cu legături dovedite cu structurile mafiote.

Partidul lui Vit Rakusan, STAN, membru al coaliţiei guvernamentale, este zguduit de acuzaţia potrivit căreia parlamentari de-ai săi au luat parte la un caz de mită în care a fost implicată compania de transport public din Praga.

Babis susţine că Rakusan trebuie să demisioneze ori să fie înlocuit de premierul Petr Fiala, în caz contrar urmând să fie depusă o moţiune de cenzură.


Şeful guvernului a respins criticile la adresa ministrului de interne şi l-a acuzat pe Andrej Babis, care intenţionează să candideze la alegerile prezidenţiale din 2023, că încearcă să abată atenţia de la propriile probleme cu justiţia. Babis, aflat pe locul cinci în topul miliardarilor cehi alcătuit de săptămânalul financiar Euro, a fost premier la Praga din 2017 până în 2021, an în care numele său a apărut în dosarul Pandora Papers. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6083 secunde