Liderul opoziției spune că nu va întoarce Marea Britanie în UE dacă va ajunge la putere

107
Liderul opoziției spune că nu va întoarce Marea Britanie în UE dacă va ajunge la putere - lideruk-1657022320.jpg

Articole de la același autor

Liderul opoziției britanice, Keir Starmer, a afirmat că nu intenționează să pornească procedurile de revenire în Uniunea Europeană dacă laburiștii revin la putere după următoarele alegeri, în condițiile în care partidul cunoaște o creștere puternică în sondaje pe fondul nepopularității premierului Boris Johnson și a Partidului Conservator după numeroase scandaluri și mai mulți ani de guvernare haotică și instabilă.

A pune în discuţie ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană ar fi o sursă pentru mai multă diviziune, a afirmat el într-un discurs în care prezenta abordarea laburiştilor pentru a face Brexit-ul să funcţioneze, scrie AFP, citat de Agerpres.

„Sub guvernul laburist, Regatul Unit nu se va întoarce în UE. Nu ne vom alătura pieţei unice. Nu ne vom alătura uniunii vamale”, a spus el la sediul think-tank-ului Centre for European Reform.

Mai moderat şi eurofil decât predecesorul său Jeremy Corbyn, Keir Starmer a fost, timp de trei ani, responsabil pentru Brexit în rândul opoziţiei, folosindu-şi expertiza juridică pentru a trage regulat la răspundere guvernul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5542 secunde