Liderul rom care stă la baza conflictului interetnic în Bulgaria, a fost reținut

558
Liderul rom care stă la baza conflictului interetnic în Bulgaria, a fost reținut - kiro-1317197386.jpg
Kiril Rașkov, zis regele Kiro, care pretinde că este liderul romilor din întreaga Bulgarie, a fost reținut de poliție, a anunțat în această dimineață secretarul general al Ministerului de Interne Kalin Gheorghiev, informează Agerpres.ro.
Rașkov este acuzat că a amenințat cu moartea un tânăr și riscă să primească până la șase ani de închisoare, a spus Gheorghiev. Plângerea împotriva lui Rașkov a fost depusă la poliție la data de 23 septembrie, înainte de incidentul care a provocat confruntări violente între bulgari și romi. Rașkov este cercetat și pentru evaziune fiscală, conturile sale bancare sunt blocate.
Noaptea trecută a fost a cincea noapte consecutivă de proteste ale unor tineri bulgari împotrva romilor. Acțiuni de protest au avut loc în 14 orașe bulgărești, dar au fost mai pașnice decât în zilele precedente. Cu toate acestea în unele orașe, precum Varna și Plovdiv, au avut loc confruntări între protestatari și polițiști, care au folosit bastoane și scuturi. 168 de persoane sunt reținute, cea mai mare parte dintre ele vor fi amendate pentru participarea la proteste neautorizate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.918 secunde