Liverpool va găzdui Eurovision 2023 şi se aşteaptă la un important impuls economic

134
Liverpool va găzdui Eurovision 2023 şi se aşteaptă la un important impuls economic - liverpooleurovision-1665316727.jpg

Articole de la același autor

În Marea Britanie, concursul Eurovision ar putea da un impuls de 30 de milioane de lire sterline economiei oraşului Liverpool, scriu PA Media/dpa.

Oraşul-gazdă al competiţiei din 2023 a fost anunţat vineri seara, iar sâmbătă dimineaţă hotelurile erau deja rezervate, unele locuri de cazare fiind anunţate la preţuri de peste 4.000 lire sterline pe noapte.

Directorul centrului Culture Liverpool, Claire McColgan, a declarat că, în opinia sa, impactul economic preconizat de 30 de milioane de euro pentru Liverpool, unde contribuţia vizitatorilor reprezintă 47% din economie, a fost subestimat.

„Lucrurile sunt destul de sumbre, aşa că a avea acea luminiţă la capătul tunelului în care ştii că oraşul va fi plin de oameni, probabil timp de o lună de zile înainte de Eurovision, te-ar ajuta să mergi mai departe dacă ai fi o afacere mică”, a spus ea.

„Acesta este unul dintre motivele pentru care am decis să facem acest lucru, deoarece am vrut să protejăm şi să stabilizăm acest sector care a fost afectat de COVID şi care va fi afectat acum de criza costului vieţii şi de ceea ce va urma. Este vorba de locurile de muncă şi de vieţile oamenilor”, a adăugat responsabila.

Concursul va fi finanţat printr-o combinaţie de fonduri de la guvernele locale şi naţionale, precum şi de la radiodifuzori.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5479 secunde