LIVETEXT. Putin, discurs important la un an de la începutul războiului: "Un joc murdar, un comportament cu două feţe"

357
LIVETEXT. Putin, discurs important la un an de la începutul războiului:

Articole de la același autor

Vladimir Putin ține la această oră un discurs în care pune la curent elita politică şi militară a Rusiei cu privire la stadiul războiului din Ucraina. De asemenea, el ar putea vorbi și despre planurile pentru al doilea an al invaziei. Discursul este adresat membrilor celor două camere ale Parlamentului, precum şi comandanţilor militari şi soldaţilor, scrie stirileprotv.ro


Evenimentul are loc la aproape un an după ce Rusia a trimis trupe în Ucraina, o decizie care a declanşat cea mai mare confruntare cu Occidentul de la profunzimile Războiului Rece.


UPDATE. Vladimir Putin şi-a început discursul vorbind despre „operaţiunea militară specială” lansată în Ucraina, reamintind care au fost motivele pentru care Moscova a lansat-o şi dând vina pe NATO, care ameninţa securitatea Rusiei. ”Au jucat un joc murdar”, „au avut un comportament cu două feţe, pe care l-am văzut şi în Iugoslavia şi Siria”, îşi mint propriii cetăţeni - a început Putin seria de acuzaţii la adresa SUA şi a aliaţilor lor.


El a arătat că nicio ţară din lume nu are atâtea baze militare în lume ca SUA. „Au ieşit din tratate. Au făcut asta cu un motiv” - a spus el.


Ei au început războiul, a acuzat Putin, referindu-se la NATO. ”Noi ne protejăm teritoriul”, a mai spus el, potrivit News.ro.


”Ei sunt cei vinovați pentru război. Ucraina și Donbasul au devenit un simbol al minciunii totale", afirmă Putin, acuzând Occidentul că se retrage din "acorduri fundamentale" și dă "declarații ipocrite", precum și că extinde NATO și "ne acoperă cu o umbrelă".


"Vreau să repet: ei sunt cei vinovați pentru război, iar noi folosim forța pentru a-l opri", spune Putin în aplauzele asistenței.


 Putin susține că Rusia a vrut să rezolve conflictul din Ucraina pe cale pașnică


Putin continuă afirmând că Rusia a încercat să rezolve conflictul din regiunea Donbas prin mijloace pașnice. El spune că angajamentul Occidentului față de pace s-a dovedit a fi o "fraudă" și o "minciună crudă" și susține că Kievul a încercat să adune arme biologice și nucleare.


"Făceam tot posibilul pentru a rezolva această problemă pe cale pașnică, negociind o ieșire pașnică din acest conflict dificil, dar în spatele nostru se pregătea un scenariu foarte diferit.


"Ei [Occidentul] se jucau doar de-a timpul, închizând ochii la asasinate politice, la maltratarea credincioșilor", a spus el.


Putin continuă prin a se referi la lansarea așa-numitei sale "operațiuni speciale".


El repetă afirmația falsă potrivit căreia Rusia se confruntă cu o amenințare nazistă și cu "amenințări și ură constantă" din partea guvernului de la Kiev.


Ucraina aștepta ca Rusia să vină în ajutorul lor, susține el, potrivit BBC.


ora 11.10 Putin: 'Fiecare dintre noi este legat de o responsabilitate uriașă'


Putin își începe discursul spunând că va "vorbi într-o perioadă complicată și de frontieră pentru țara noastră, într-o perioadă de schimbări drastice în lumea noastră".


El spune că "evenimentele istorice vor determina viitorul țării noastre... fiecare dintre noi este legat de o responsabilitate uriașă".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5609 secunde